В последния уикенд на май месец се проведе традиционният турнир Austrian Open, форумът ежегодно събира най-добрите състезатели от Европа, тази година той отново е най-високо посещаваното състезание. Участниците бяха над 1900 от 55 страни. Събитието се проведе на 18 игрални полета, всички, обезпечени с технически средства за видео риплей. Повече от 100 международни съдии взеха участие в мащабната, двудневна проява. Състезателите и треньорите от България бяха близо 40, а поканените рефери – 10. За първи път на международен турнир клас G-1 страната ни взима участие с такъв висок брой съдии.

Участниците от България, бяха предимно представители в кадетската и юношеската възрастова група предвид предстоящите световни и европейски първенства. С най-добро представяне в състезанието изпъкна Калоян Бинев, който се състезава за немски отбор. Бинев надделя при юношите до 51 кг. и спечели златно отличие от турнира сред конкуренция от 33-а състезатели. Само преди 2 седмици младежа се състезава срещу мъжете в категория -54 кг. на Световното първенство в Челябинск, Русия.

С голям успех за страната се отличи и Емилия Тасева (кадети -41 кг.), която сред многобройна конкуренция от 41 състезателки спечели сребърното отличие в категорията си.

Медали за страната донесоха и Ния Крилатска (кадети -29 кг.) и Ванеса Маркова (кадети -55 кг.). Момичетата спечелиха бронзови отличия в категориите си.

С много добро представяне изпъкнаха Румина Кирчева (кадети -37 кг.), Даниел Ладжев (кадети -33 кг.) и Христо Богданов (кадети -37 кг.), които се класират съответно на 5-то, 6-то и 8-мо място в състезателните си категории.

Участието в състезанието беше изключително ползотворно за кадетите, тъй като за тях предстои Европейско първенство след месец в Страсбург, както и Световно първенство през август в Корея.

Българските съдии и рефери бяха поздравени от организаторите за коректните отсъждания и оказаната подкрепа в организацията на състезанието.

БФТ поздравява всички състезатели, треньори и съдии за участието в турнира и постигнатите успехи !

News

Leave a Comment

Your email address will not be published.