В навечерието на световното първенство по таекуондо се проведе 27-ото общо събрание на Световната Федерация -WTF. Слави Бинев взе активно участие в събитието по покана на световната федерация и бе представен лично от президента на WTF – Д-р. Чо, като председател на БФТ – WTF и член на Европейския таекуондо съюз-ETU.

Домакин на най-значимото световно събитие за таекуондо бе канадският град – Бърнаби, а участие взеха над 102 страни от цял свят.
На генералната асамблея бяха разгледани основни промени, касаещи олимпийското таекуондо и бе направен пълен отчет на изминалите дейности на страните от света. Една от основните теми на събитието бяха олимпийските игри в Рио, където е отчетено, че за олимпийските срещи по таекуондо, почти 100% от билетите са били продадени. Това е нещо, което се случва в много малко спортове и дава ясен знак, че таекуондото заема много сериозна позиция в световен мащаб.

Общото събрание прие и редица промени в устава си, чрез които таекуондо да стане още по-атрактивно в спортната си част. Специално внимание бе обърнато и на промените свързани с параолимпийското таекуондо, които имат за цел да стимулират и улесняват провеждането на пара състезания. Приети бяха и нови страни – членове в световното таекуондо семейство.

Напомняме, че председателят на БФТ – Слави Бинев е в Канада не само за да вземе активно участие на световното общо събрание, но и да подкрепи българските състезатели на Световното първенство за юноши и девойки по таекуондо. То ще се проведе от 16 до 26 ноември, а националният отбор на България замина с една основна цел – престижно класиране.

News