Този уикенд в столичния комплекс „Царско село“ се проведе 7-то издание на международния турнир „Hereya Open” 2016. Надпреварата бе открита от председателя на БФТ-WTF Слави Бинев, който получи специален плакет от организаторите Станимир Лазаров, Ангел Кирчев и Петър Палазов от клуб Херея, в знак на благодарност.

Повече от 800 таекуондисти от 12 държави премериха сили през двата състезателни дни. Интересно е да се отбележи силното присъствие на иранския национален отбор, в чийто редици имаше състезатели печелили златни медали от много силни турнири в Европа. Също така в надпреварата се включиха и отбори от Гърция, Израел, Македония, Украйна, Кипър, Италия, Сърбия, Молдова, Словакия. Българските клубове спечелиха над 40 златни медала.
Председателят на БФТ Слави Бинев заяви, че се надява след световното първенство в Канада в средата на месеца, турнирът да стане част от веригата G2. Това ще стане след среща с ръководните фактори от световната таекуондо федерация. Бинев пожела на всички успех, а на тези, които паднат да се изправят, и да продължат решително напред.

Това състезание бе генерална репетиция преди световното първенство за юноши и девойки , което ще се проведе от 16-ти до 20 ноември в Бърнаби Канада.

News