Теодор Георгиев от дупнишкия клуб „Гладиатор” получи покана и за втория етап на поредицата турнири организирани от Световната федерация по Таекуондо – Гран При. Този път състезанието ще се проведе в турския град Самсун в периода от 18 до 20 септември. Селекцията в турнирите е въз основа на ранглистата в олимпийски категории към Световната федерация. Напомняме, че тегловата категория на Георгиев е до 74 кг, но олимпийската му е до 80 кг., което го изправя срещу по-тежки и по-малко познати противници. Въпреки това Теодор е на 30 място в олимпийската ранглиста и на 14 в световната за месец август.

Само след седмица Теодор заедно с другият най-високо поставен българин – Владимир Далаклиев в ранглистата на Световната федерация ще вземат участие в първото издание на Гран При турнирите за 2015 г., което ще се проведе в Москва.

Гран При състезанията противопоставят 32-а от най-добрите и рейтингови състезатели в олимпийските категории през 2015 г., турнирите са изключително оспорвани, тъй като носят на медалистите голям брой точки, които им дават реален шанс за класиране на Олимпийските игри в Рио следващата година.

БФ по Таекуондо – WTF желае успех на българските състезатели и техните лични треньори, които ще вземат участие в Гран При турнирите !

News