109 деца от 20 клуба от цялата страна се включиха в откритите тренировки, организирани от Българска Федерация по Таекуондо WTF в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Въпреки летния сезон, таекуондисти от различни възрасти участваха в заниманията, водени от Вайос Кукулецос – 7-ми дан от Гърция и майстор Сонг Мин Сок 4-ти дан от Южна Корея.

Двамата именити специалисти бяха у нас по покана на новото ръководство на Федерацията по Таекуондо WTF и в рамките на два дни предаваха своите умения на родните ни състезатели.

„Една от идеите, които представих преди избора ми за председател на Федерацията, бе именно тази – да използваме разнообразни средства, за да популяризираме Таекуондо още повече сред младите и да стимулираме развитието на родните състезатели и треньори. Поехме всички разходи на клубовете от страната, за да дойдат в София и да тренират с Кукулецос и Сонг Мин Сок“, заяви председателят на БФ Таекуондо WTF д-р Росен Михайлов.

Той използва случая, за да представи на присъстващите и новия вицепредседател на БФТ – г-н Явор Нотев. Адвокат Нотев е завършил право през 1981 г. в СУ „Климент Охридски“ с отличие. Работил е като следовател в Софийско градско управление на МВР. Дългогодишен адвокат. Бил е член на съвета на Софийската адвокатска колегия и негов секретар. В момента е с трети мандат депутат в Народното Събрание, където е и заместник председател на Народното Събрание и член на парламентарните комисии по правни въпроси и здравеопазване.

Двамата с д-р Михайлов връчиха плакети на именитите гости и сърдечно им благодариха за тяхното идване в България.

„Радвам се, че въпреки топлото време, толкова много спортисти дойдоха на откритите тренировки. В следващите месеци ни предстои много сериозна работа. Подготвяме се за турнири, както от вътрешния, така и от международния календар. Започваме активно да работим за бъдещето на Таекуондо WTF в България. Трябва да популяризираме още повече нашия спорт и да подобрим работата с подрастващите на територията на цялата страна“, каза още д-р Росен Михайлов.

Следващото събитие, планувано от БФТ стил ВТФ е участието на двамата ни най-добри таекуондисти – Теодор Георгиев и Владимир Далаклиев на Гран При в Русия. След участието им на Европейските игри в Баку двамата получиха персонални покани да участват в един от най-престижните и силни турнири, където ще премерят сили най-добрите 32 състезатели в света.

News