В периода 02-05.07.2015г. в Страсбург, Франция, ще се проведе Европейско първенство за кадети в дисциплина Спаринг. Общата бройка на всички участници надвишава 350 души, от общо 39 държави.

България ще бъде представена от национален отбор в следния състав:

1. Димитър Аврамов

2. Георги Господинов

3. Христо Михалчев

4. Бисер Христов

5. Ангел Кирчев

6. Димитър Михайлов

7. Даниел Ладжев

8. Владимир Николов

9. Димитър Петров

10. Иван Улевинов

11. Румина Кирчева

12. Емилия Тасева

13. Ивона Цинцарска

14. Габриела Кацарова

15. Луиза Захариева

16. Ванеса Маркова

България ще бъде представена и от двама наши международни съдии, а именно Илия Димитров и Мирослава Коляндова.

Българска федерация по Таекуондо поема разходите на 7 състезатели и 2-ма треньори, както и транспортните разходи на двамата ни съдии.

Останалите състезатели и треньори са одобрени за участие от треньорския съвет на собствени разноски и при успешно класиране средствата им ще бъдат възстановени от Федерацията.

В последния момент организаторите обявиха, че няма да бъдат използвани електронни каски, а същите ще бъдат заменени от обикновени каски с плексигласов протектор. За същите Българска федерация по Таекуондо своевременно осигури необходимите средства за закупуване.

От началото на тази година каски с плексигласов протектор се използват по-често на големи форуми, за съжаление за нашите състезатели същото може да се окаже минус докато се адаптират и свикнат с новите протектори.

Всеки от националните състезатели има близо 20 опонента в състезателната категория, която прави битката за медалите силно оспорвана.

Българска Федерация по Таекуондо вярва в добрата подготовка и възможностите на отбора!

Пожелаваме успех и отлични резултати на нашите състезатели!

News