Седмица след като Слави Бинев оглави Федерацията по таекуондо, Балканската федерация по таекуондо, реши, като поздрав към новия председател – България да бъде домакин на предстоящата балканиада по таекуодо. Тя ще се състои на 24-25 септемри 2016г. в гр. Дупница и ще се проведе с пълната подкрепа на Зам. председателя на Балканската федерация – Иван Банчевски. Тази спортна инициатива ще бъде доказателство, че в България има достойни спортисти, а домакинството на подобни срещи не е невъзможно.

Не спират до тук обаче активите, които от Федерацията са решили да спечелят за страната ни. На предстоящото Европейско по таекуоно в Монтрьо- Швейцария, Бинев ще представи кандидатурата на България за следващото Европейско.

За Монтрьо в момента, част от националния отбор се готви на Белмекен, под ръководството на един от националните треньори – Христо Михалчев, а двама се готвят в чужбина и ще се присъединят към отбора направо на първенството.

В Стара Загора пък, се проведе за първи път международен турнир по олимпийско таекуондо „AVGUSTA OPEN”. Самият турнир бе открит от председателя на „Българската таекуондо федерация- стил ВТФ” – Слави Бинев, който бе придружен от двамата му заместници – Христо Георгиев и Димитър Михайлов. На състезанието присъстваха и двама от бившите достойни президенти на БФТ – Андрей Георгиев и Росен Михайлов, което бе доказателство за тоталното обединение на Федерацията.

След края на състезателният ден, станаха ясни и отборните победители: – ДЕЦА КЛАС Б- 1.АВГУСТА (СТАРА ЗАГОРА) 2.КОНДОР 2000(СОФИЯ) 3.ХЕРЕЯ (СОФИЯ) -ДЕЦА КЛАС А 1.АВГУСТА (СТАРА ЗАГОРА) 2.АХИЛ (СОФИЯ) 3.КОНДОР 2000 (СОФИЯ) -КАДЕТИ КЛАС Б 1.АВГУСТА (СТАРА ЗАГОРА) 2. ЕКСТРИЙМ (КАЗАНЛЪК) 3.ХЕРЕЯ (СОФИЯ). -КАДЕТИ КЛАС А 1. РАМУС (СОФИЯ) 2. АВГУСТА (СТАРА ЗАГОРА) 3.ГЛАДИАТОР (ДУПНИЦА) Това е първи подобен турнир в Стара Загора, а за догодина се очаква да се включат над 450 деца. За тази цел са изградени 4 игрални полета, поканени са над 30 съдии повечето, от които международни.

Не може да не признаем, че Таекуондото в момента дава много сериозна заявка, че има надежда за българския спорт,а медалите не само мираж.

News