Националният ни отбор по таекуондо замина за Европейското първенство, което ще се проведе в Грозни (Чечня) на 23-ти и 24-ти юли. България ще бъде представена от седем мъже и една жена – Нина Чорбанова, която ще играе в категория до 49 кг. Останалите са Мартин Гърков – 54 кг., Димитър Кобаков – 58 кг., Калоян Бинев – 58 кг., Митко Джорджев – 63 кг., Георги Стоянов – 63 кг., Даниел Турнов – 68 кг., Йордан Колев – 80 кг. Треньори са Димитър Михайлов, Васил Христев, Димитър Аврамов и Христо Михалчев.

Председателят на БФТ – WTF – Слави Бинев ще се присъедини към отбора направо в Грозни. Той ще проведе срещи с доста от шефовете на Европейската таекуондо федерация, тъй като следващата година България е домакин на ЕВРО 2017, което ще се проведе в началото на месец април.

“Отиваме с четирима състезатели, които вече са били медалисти от други състезания, и се надяваме това Европейско да бъде най – успешното в историята на родното таекуондо. Лошото е, че Германия и Англия отказаха участие заради зачестилите терористични атентати, но аз мисля, че няма да има никакъв проблем с организацията”, заяви на заминаване Димитър Михайлов.

News