В периода от 17 до 19 април в Кишинев, Молдова се проведе второто издание на международния турнир Moldova Open. Състезанието беше от клас G-1 и победителите от него добавиха нови точки към Световната ранглиста. В първенството участваха над 550 състезатели от 45 държави, страната ни беше представена от таекуондисти от клубовете – Ахил, Августа, Класа, Файър, Гладиатор, Херея, Форс София, Сунг-Ри и Форс 2004.

Програмата на състезанието в първия ден изправи на игралното поле всички юноши и девойки. С отлично представяне Митко Джорджев (Гладиатор) се качи на най-високото стъпало и спечели златен медал, във възрастовата група два бронзови медала за България спечелиха Мартин Гърков (Форс София) и Ая Ал Масри (Ахил).

Във втория ден се състезаваха мъжете и жените, Теодор Георгиев (Гладиатор), Йордан Колев (Файър), Петър Спасенич и Цанислав Димов (Сунг-ри) спечелиха по една среща, което не беше достатъчно, за да стигнат до разпределението на медалите. Марин Атанасов достигна до бронза във втория ден от турнира.

В третият ден от състезанието сили премериха всички състезатели във възрастова група кадети. Със злато се отличи представителя на старозагорския клуб Августа – Даниел Ладжев, който надделя над всичките си опоненти и спечели златен медал. С 2 победи и загуба на полуфинала Владимир Николов (Сунг-Ри) достигна до бронза в категорията си. Бронз за България донесе и състезателката на столичния отбор Херея – Румина Кирчева, която успя да надделее над украинка, но на полуфинала загуби с минимална разлика от сръбкиня, която в последствие стана първа в категорията.

Общият успех на таекуондистите ни е 2 златни медала и 5 бронзови.

В състезанието взеха участие и 4-а от най-изявените международни съдии от България, които ръководеха полуфинални и финални срещи на турнира.

БФТ поздравява всички участници и честити успеха на медалистите !

News