Българска федерация по таекуондо WTF подкрепи идеята за спорт на открито “София спортува”. Състезатели и треньори направиха открита тренировка пред многобройната публика в “Борисовата градина”. Надяваме се, че сме успели да запалим доста от малките деца, които видяха какво могат родните медалисти от Световни и Европейски първенства. Доказателство за добре свършената работа е, че бъдещите “златни момичета” от художествената гимнастика дойдоха, и поискаха да се обедининят с “железните мъже” заедно в тази прекрасна идея.

Над 80 състезатели от различни клубове се включиха в демонстрацията, която започна със загрявка на всички присъстващи таекуондисти. След това под ръководството на Христо Георгиев и Димитър Михайлов таекуондистите показаха най-различни техники и удари. Най-интересен бе момента, в който представителите на олимпийското таекуондо започнаха да чупят дъски. Това прикова погледите на много зрители, които с интерес наблюдаваха уменията на таекуондистите. Тренжорите и част от състезателите демонстрираха на живо много от тънкостите на този боен спорт.

По идея на Христо Георгиев първи стъпки в таекуондото направиха много малки дечица, които със сигурност са останали впечатлени от този спорт.

News