Българското таекуондо записа нова страница в своята история, след като вече България има сигурен медал от Световно първенство.
Владимир Далаклиев в категория до -68кг. нокаутира соченият за сигурен финалист предтавителя на Китай – Джин Ю Уанг. Това той направи в среща на четвъртфиналите, където след блестяща игра нанесе невероятно тежък удар със скок с крак на противника си и го нокаутира. Срещата бе прекратена, а съперникът му от китай изнесен с носилка.

Далаклиев записа 4 победи по пътя към медалите, след като последователно отстрани норвежец, грък и мексиканец. По регламент утре ще се изиграят полуфинали и финали в неговата категория. Към този момент, той си гарантира миниум бронзов медал и почти сигурно участие на Олимпийските игри в Токио 2020, тъй като Влади ще заеме високо място в ранглистата и ще спести квалификациите.

Успехът на Далаклиев е своеобразен подарък за Председателя на БФТ – Слави Бинев, който преди само ден бе избран за първи Вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз и личният му треньор Пламен Трънски, който днес има рожден ден.

Така България до момента бележи пореден прецедент на световното по тааекуондо в Муджу – Корея, след като за първи път в лицето на Бинев страната ни има толкова висок пост в спортната йаерархия, за първи път страната ни взима финали на Гран При през 2019, и за първи път българин ще се качи на почетната стълбичка на медалистите.

Утре надеждите ни за успех, освен Владимир Далаклиев са свързани и с Калоян Бинев, който ще стартира в категория до 58 кг. срещу представител на Филипините.

През следващите дни участие в съотвентите категории предстои да вземат – Митко Джоржев -63 кг, който ще се изправи срещу състезател от Непал и Йордан Колев в категория – 80кг. , който ще се състезава с грък в първа елеменационна среща

News