Българските таекуондисти продължават да печелят медали от големи първенства. На завършилото в Родос Европейско първенство по пумсе българските състезатели се представиха повече от успешно. Тройката при кадетите Ния Цанкова, Пресиана Сърбинова и Милица Петрова спечелиха бронзов медал след като успяха да се справят със сериозната конкуренция на Русия. Седем стотни недостигнаха за медал на Ася Борисова и Теодор Пенчев при смесените двойки, а при кадети момчета се наредихме на пето място. Това са резултати, които за първи път постигат български таекуондисти на Европейско първенство.

Припомняме, че също на гръцкия остров Родос на 5-ти и 6-ти май се проведе първото Световно първенство по плажно пумсе, където Христо Върбанов се нареди за първи път в историята на този спорт в България на пето място, а Симеон Попов остана девети.

Към тези успехи прибавяме златния медал на Александър Джорджев на турнира за “Купата на Президента”, която се проведе в Атина. Също там България спечели още един сребърен на Даниел Ладжев в кат. до 45 кг., и два бронзови медала на Христо Богданов в кат. до 37 кг., и Светозара Увакова в кат. до 55кг.

Така смело можем да наредим успехите на българското таекуондо до тези на художествената гимнастика и борбата през изминалата седмица.

News