България беляза своята първа победа още ден преди старта на Световното първенство в Муджу, Корея. Страната ни официално бе избрана да бъде домакин на световните серии на GRAND PRIX по таекуондо през 2019.

Това решение бе взето по време на Управителния съвет на Световната Федерация- WTF, а страната ни се нареди до конкуренти държави като Обединените Арабски Емирства, Катар и други, които отделят милиони за провеждането на тези престижни турнири.
След отличната презентация на София, направена от председателя на БФТ – Слави Бинев, шефовете на световното таекуондо определиха столицата ни като достоен домакин да приеме сериината битка на GRAND PRIX. Това означава, че тук ще дойде световният елит на Таекуондото.
След перфектното организация на Европейското първенство тази година, спечелването на сериите на GRAND PRIX, показва, че пътят по който е поела БФТ е правилен.

„ За нас ще бъде чест да сме домакини на тези серии. Поварвайте, не е лесно да се кокнкурираме с държави с милионен бюджет в евро. Ние променихме историята и съм благодарен на всички институции, които застанаха зад нашата кандидатура. От тук нататък се конциентрираме върху Българските национали, които ще участват на световното първенство“ – заяви Слави бинев , минути след като добрата новина за София и България стана факт.
Ето и в кои дни играят националите ни :

Представителите на националният ни отбор ще се състезават в следния график:26.06.2017 (понеделник) Теодор Георгиев (-74 кг.) е под номер 10 в общата схема и излиза срещу победителят между Сан Марино и Непал;Никол Чорбанова (-49 кг.) е поставена на 33-та позиция в категорията и излиза срещу великобританка, при победа българката ще се изправи срещу състезателка от Корея. 27.06.2017 (вторник) Владимир Далаклиев (-68 кг.) е поставен под номер 13 в категорията и пропуска първия кръг. Далаклиев ще излезе срещу победителят между Норвегия и Кипър 28.06.2017 (сряда).Калоян Бинев (-58 кг.) е поставен под номер 35 в общата състезателна схема и излиза срещу филипинец. 30.06.2017 г. (петък):Митко Джорджев (-63 кг.) e 52 в общата схема и излиза първа среща срещу състезател от Непал, при победа ще играе срещу поставения под номер 13 национал от Кипър ; Йордан Колев (-80 кг.) е под номер 37 и излиза срещу грък в първата елиминационна среща.

News