Блестяща церемония по официалното откриване на Европейското първенство до 21г. в София. Президентът на WTF д-р Чо и президентът на ETU г-н Сакис Прагалос присъстваха в зала “София”. Освен тях на трибуната бе министърът на спорта проф. Даниела Дашева и посланикът на Република Корея Н.Пр. Шин Бунам.

Председателят на българската федерация по таекуондо Слави Бинев приветства гостите на откриването, като сподели, че за него е огромна чест те да присъстват на Европейското първенство по таекуондо, на което София е домакин. В залата присъстваха и много официални гости от спортния и политически елит на България и Европа. Шефовете на европейското и световно таекуондо оцениха високо организацията, и останаха впечатлени от церемонията по откриването.

Под мотото “Златните момичета” и “железните момчета” премина официалното откриване. Националките по художествена гимнастика бяха част от програмата, в която се включиха и състезатели по таекуондо, които направиха изключително интересна демонстрация. В няколко минути те показаха, че “златните момичета” на българската художествена гимнастика, и “железните момчета” на българското таекуондо могат да бъдат лицата на България.

Над 440 състезатели от 41 държави ще вземат участие на 7-то Европейско първенство по таекуондо до 21г. Това е абсолютен рекорд за брой страни, които взимат участие на подобен форум. Те ще премерят сили в 8 категории както при мъжете, така и при жените. България има състезатели във всички категории. С пълен брой таекуондисти пристигат отборите на Русия, Турция и Гърция.

News