Председателят на БФТ-WTF Слави Бинев представи националния отбор по таекуондо за Европейското първенство, което ще се проведе в София от 6-9 април. В него участие ще вземат 23 български таекуондисти, които ще премерят сили в шампионата на стария континент. Единадесет от тях са при мъжете, а дванадесет при жените.

Специално за предстоящото първенство представителят на “JOMA” за България – Иван Василев предостави безвъзмездно пълна екипировка за всички състезатели и треньори от националния отбор.

На предстоящото Европейско пьрвенство, над 450 таекуондисти от 40 държави ще спорят за златните медали, като турнирът ще се проведе в столичната зала София. Паралелно с него в столицата ще се проведе и ежегодишното събрние на Европейския Таекуондо Съюз.
“Голама чест и отговорност за нас е домакинството на подобно събитие, което за първи път ще се проведе в България. Подготовката тече с пълна сила и наша основна цел е да надминем резултатите постигани до този момент. Както се казва у дома и стените помагат”, заяви Слави Бинев пред журналистите.

В София се проведе и изпит за пум/дан по всички изисквания на кукиуон. Изпитващи бяха Бисер Христов, Христо Върбанов и зам. председателят на БФТ и надзорник на изпитната комисия Христо Георгиев. Изпитът бе на високо ниво, като изпитваните показаха много високо майсторство и перфектна техника, като трябваше да счупят над 100 дъски за да защитят своите степени.

News