Българката Зара Увакова спечели злато на US Open 2017г., в един от най-силните турнири от веригата G2

Дупничанката Зара Увакова спечели златен медал на откритото първенство на САЩ по таекуондо, олимпийска версия. Представителката на СК “Гладиатор” се състезава в категория до 55-килограма при кадетите. Увакова започна напрегнато в първият си мач срещу представителката на домакините Брена Логанс, но все пак успя да запише победа. В следващите срещи възпитаничката на треньора Христо Михалчев показа класа и с изключително тактическа игра стигна до полуфинал, където победи представителка на Канада, а на самият финал бе категорична срещу американката Лорън Ларока и постигна успех с 8:5.

„Зара игра блестящо, изпълни всичко, което бяхме планували , като тактика“, заяви тренцорът на медалистката Христо Михалчев.

Увакова преди две години бе част от националния отбор на САЩ за момичета и тренираше в Чикаго. От лятото на миналата година тя се прибра в Дупница и е част от клуб Гладиатор. Срещите от откритото първенство се провеждат в Westgate Las Vegas Resort в Лас Вегас . Турнирът е част от най-силните състезания в света клас G2.

Другите двама представители на СК Гладиатор Митко Джорджев и Теодор Георгиев ще се изявят утре при мъжете, като в техните категории конкуренцията е повече от силна. Отборът е воден от старши треньора Христо Михалчев.

News