България записа нови успехи в олимпийското таекуондо. Този уикенд в Берлин се проведе силният турнир Berlin Open, в който участие взеха над 1000 таекуондисти от 36 държави. България бе представена от ТК “Кондор 2000”.

Шаби Абуд грабна златния медал, след като в първата среща победи таекуондист от Гърция с 25-16. В битката за златото Абуд се изправи срещу представител на домакините, но след перфектна игра не му даде никакъв шанс побеждавайки го с категоричното 30:3.

Успехите за България продължиха след като Димитър Влайков стартира успешно срещу състезател от Молдова побеждавайки го с 19:9. На полуфинала той се изправи срещу един от най-добрите играчи в Европа, представител на Чехия, но в крайна сметка победата бе за българина с 11:5. Така на финала Влайков игра с датчанин и след много добри отигравания в крайна сметка взе среброто в своята категория. Марио Николов също спечели сребърен медал, побеждавайки на старта гръцки участник с 16:7. Във финалната среща обаче игра с датчанин, но в крайна сметка взе среброто.

Припомняме Ви, че преди няколко дни България записа най-доброто си представяне на Световното първенство по пумсе, което се проведе на гръцкия остров Родос. Там Христо Върбанов зае пето място, а Симеон Попов остана девети. Преди това в Атина на силния международен турнир за “Купата на Президента” България спечели един златен, един сребърен и два бронзови медала. Така успехите за родното таекуондо продължават в положителна посока.

News