Таекуондото отсрами олимпийските спортове в България, след като отново на световен форум българин се качи на почетната стълбичка на медалистите

България завоюва медал още в първия ден от Световното първенство по таекуондо в Египет. Кристиян Златев в категория до 65 кг. донесе първият успех за страната ни, след като още в първа битка надделя над съперника си от Беларус с 8:5. До полуфинала Кристиян достигна след забележителна победа над представителя на Казакстан с 16:8. Победите над световните величия в таекуондо изпратиха нашето момче в битката на полуфиналите срещу Русия и след оспорвана битка в крайна сметка спечели бронзов медал.

С този забележителен успех страната ни стартира участието си на третото световно първенство за кадети в Шарм ел Шейкх – Египет, което стартира днес и продължава до 28 Август.

Определено българското таекуондо, вече е не само незаобиколим фактор в спорта, но и отсрамва олимпийските спортове на световно ниво. След историческия успех на Световното за мъже и жени в Корея, днес ботевградската школа на националния треньор – Пламен Трънски, отново издигна най-високо българския флаг.

Председателят на БФТ- WTF Слави Бинев също е в Египет, не само в подкрепа на българския тим, но вече и в качеството си на първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз.

На Световното първенство България ще бъде представена от 7 бойци, а в следващите дни за успех ще се борят – Христо Богданов, Християн Георгиев, Даниел Ладжев, Денис Димитров, Светлозара Увакова и Алескандър Джорджев.

News