Този уикенд в гр. Ботевград се проведе поредният кръг от държавното първенство за деца и кадети по таекуондо стил WTF. Председателят на БФТ Слави Бинев връчи специален плакет на Валентин Трънски за цялостен принос за развитието на таекуондото в България. Трънски е бивш дългогодишен председател на българската федерация. Също благодарствен плакет получи и кметът на гр.Ботевград Ивайло Гавалюгов, който допринася много за развитието на този спорт в града.

“Вие вече сте спечелили, защото това е съдбата на този, който иска да се бори,независимо от това какво ще се случи. Вие имате един уникален шанс да тренирате най-красивото бойно изкуство таекуондо. Защото, когато човек превърне нещо толкова грозно като боя, в нещо красиво, представете си какво би направил с красивите неща. Това е олимпийски спорт, и прави чест, че сте избрали именно таекуондо”, заяви Слави Бинев на официалното откриване.

Почти 500 таекуондисти от 30 клуба взеха участие в надпреварата, която се проведе при отлична организация в “Арена Ботевград”. В надпреварата участие взеха доста от младите надежди на българското таекуондо, които през последния месец грабнаха доста медали от силни международни турнири. Даниел Ладжев, Светлозара Увакова, Шади Абуд, Александър Джорджев. Също така направи впечатление, че като треньори се включиха много от медалистите за България на европейски и балкански първенства. Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Никол Чорбанова даваха напътствия на техните последователи.

След много успорвани срещи победители в отделните категории станаха:
Клас “А” – деца: 1. Клуб „Кондор 2000″, клас “Б”- деца: 1. Клуб „Таекуондо Фитнес“, Клас “А” – кадети: 1.Клуб „Сунг-Ри Ботевград“, Клас “Б” – кадети: 1.Клуб „Херея“.

В същия момент в София се проведе “Световен ден на предизвикателството”. Организаторите от министерството на младежта и спорта бяха поканили родните таекуондисти, които направиха отлично представяне на Световното и Европейско първенство в Гърция да вземат участие. Таекуондисти от БФТ-WTF демонстрираха различни техники пред феновете, а тези, които искат да тренират този вид спорт получиха информация как и къде могат да се запишат.

News