Даниел Ладжев стана европейски шампион на първенството, което се провежда в Унгария. След като детронира Русия в първа битка, а след това и Босна с 33:9, Ладжев в кат. до 45 кг. се пребори в четвъртфинала, след като елиминира Хърватска с разликата от 21:15. Даниел продължи на полуфинал и с технически нокаут победи предсавителя на Норвегия.

Европейската шампионска титла, Ладжев завоюва в битка с Русия и победи с ярката разлика от 22:12.
След вчерашния успех и бронза, който Християн Богданов завоюва за страната ни, днес България категорично заяви доминацията си на Европейското първенство по таекуондо в Будапеща.

Това е втори ден от първенството и втори медал за България!

Другите българи показаха достойна игра показаха. Димитър Гешев/в кат. -45кг./, който не успя да надделее, над Сърбия, след като в първа битка надделя над Словения. Александра Георгиева/в кат. -37кг./ би Италия, но австийката надделя във втора среща, Ина Синурлийска/кат. – 41кг./ не успя да преодолее Испания в първата среща, а Стефан Стаменов /кат.-41кг./ не успя да пребори Хърватска на старта.

Първенството продължава до неделя, а днес в битки предстои да излязат и световният шампион – Александър Джорджев и бронзовият медалист от световното в Египет – Кристиян Златев.

News