По покана на председателя на БФТ Слави Бинев, в България на посещения бяха представители на Kukkiwon. Целта на тяхната визита е бъдещо сътрудничество с Kukkiwon, както и откриване на спортна академия в България, в която да се развива таекуондото. Също така Слави Бинев запозна гостите с едни от най-великите спортисти на България. Делегацията присъства на церемонията “Спортист на годината”, където Слави Бинев ги представи на председателя на БОК Стефка Костадинова, министъра на спорта Красен Кралев и много други спортни величия. Проведен бе и разговор с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, за евентуално сътрудничество с Kukkiwon.

Слави Бинев и гостите от Корея обмислят сериозно сътрудничество, като не е изключено треньори и състезатели от България да посетят централата на Kukkiwon, където да присъстват на семинари, тренировки, и всичко свързано с развитието на таекуондо. Тийм мениджърът на Kukkiwon – Куанг мунг Ко, заедно с главният секретар на федерацията Александър Минев посетиха Народното събрание. Слави Бинев разходи гостите из кулоарите на Парламента, и ги запозна с доста от депутатите, както и с много шефове на комисии.

Гостите останаха впечатлени от условията, които предлага София за развитие на спорта. Те ще окажат сериозна подкрепа, за евентуално домакинство на България на световното първенство през 2018г.

“Искаме да превърнем България в център на таекуондото за Европа. В лицето на БФТ и Слави Бинев, видяхме доста амбициозни хора. Сигурен съм, че едно наше бъдещо сътрудничество ще има сериозни успехи. Точно това докладвах на президента на Kukkiwon, че България се превръща като център на таекуондото за Европа. Изключително сме благодарни за тази ваша покана към нас, през тези няколко дни успяхме да разгледаме София, да се запознаем с доста важни хора, както в областта на спорта, така и в политиката. Сигурен съм, че най-доброто тепърва предстои”, сподели Куанг мунг Ко.

News