„Направихме страхотни успехи тази година. Завоювахме 48 медала от световни и европейски първенства, много от които са в олимпийските дисциплини. Всички направиха страшно много. Мисля, че малко пресолихме супата. Елитните ни спортисти събраха между 15 и 20 състезания. Това в активните месеци означава по 4 състезания на месец. Държахме спортистите на ръба. Така ще бъде и догодина, защото тя ще бъде изключително важна. През 2019 ще се реши въпроса кои състезатели ще влязат през ранглистата за Олимпийските игри в Токио“, това заяви специално за БНР президентът на Българската федерация по таекуондо, олимпийска версия Слави Бинев.

„Догодина задължително нашите състезатели – Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев трябва да спечелят медали от турнирите Гран При, защото нямат ли медали не могат да се класират за Олимпиадата през ранглистата. През 2019 със сигурност ще имаме четвърти човек в тази престижна верига. За наша огромна радост това ще бъде представителка при жените – Ванеса Маркова. Тя направи страхотни резултати тази година и наистина би могла да направи нещо много сериозно. През 2019 година ще се опитаме да направим рекорд за участие в Мултиевропейските игри, които със сигурност ще се проведат в София, а не в Пловдив. Европейската титла на Калоян и сребърния медал на Влади от световното първенство за военни са двата най-големи успеха през тази година“, допълни Бинев.

„Пожелавам на всички състезатели да бъдат много здрави, изключително концентрирани. Да не се поддават на емоции, които могат да ги изкарат от правия път. Тези, които имат успехи да бъдат малко по-скромни, а тези, които нямат да бъдат малко по-уверени“, завърши президентът на родната централа.

News