Изминалият уикенд беше белязан от проявите на Федерацията по олимпийско таекуондо у нас. От своя страна пък те не минаха без активното участие на НСА.

На провелото се Държавно първенство този уикенд студентите от НСА доминираха в своите категории. Европейската вицешампионка Никол Чорбанова беше безапелационна в категория 53 кг, като нейна подгласничка стана състудентката й Мария Рикева. Второкурсникът Желязко Костадинов се поздрави за първи път с титла при мъжете до 74 кг.

След състезанието Българската федерация по таекуондо организира гала вечер, на която бяха отличени най-добрите състезатели и треньори. При мъжете награди получиха европейският шампион Калоян Бинев – II курс и световния вицешампион за военни и наш студент по мениджмънт – Владимир Далаклиев. За треньор на годината беше обявен друг възпитаник на НСА – Теодор Георгиев, който паралелно с работата си като треньор на националния отбор мъже следва и магистратура в НСА. Димитър Аврамов, преподавател по таекуондо в катедра „Борба и джудо“, пък беше избран единодушно на Общото събрание на БФТ преди галата за член на Управителния съвет на БФТ.

По всичко личи, че много от успехите на една от най-динамично развиващите се федерации в България, се коренят в нашата Академия, чийто възпитаник е и председателят на БФТ – Слави Бинев.

http://www.nsa.bg/bg/Competitions/id,1045?fbclid=IwAR2pGtfMWWBZc4JlNVWT5o-qYwwMSLGScwVQJFKsIJlUoMtZvBRNoc06brY

News