Многобройна и силна конкуренция белязаха четвъртото издание на престижния турнир по таекуондо President’s Cup с ранг G2 в Анталия (Турция). Рекордно високата бройка на състезателите, с по над 90 участници в категория, направиха броя на мачовете за медал над пет, а за злато над седем.

Владимир Далаклиев успя да преодолее противниците си в 5 поредни мача и спечели бронзовото отличие. Влади взе четири двубоя, срещу представители на Русия, САЩ, Казахстан и Хърватска. На полуфиналите той се изправи срещу испанската сила в кат. до 68 кг. Хавиер Поло. Българинът не отстъпваше на испанеца, който е в челните места на олимпийската ранглиста, но 4 точки лишиха Влади от по голям медал.

Митко Джорджев също в категория 68кг. стартира отлично, но контузия в крака го лиши от шанса да продължи в третия си мач. В първите две срещи Джорджев записа победи, но травмата, която съперникът му нанесе, му попречи да продължи.

В категория до 63 кг Калоян Бинев изигра много добър първи мач, но 2 точки разлика с опонента му от Азербайджан го спряха по пътя за медал.

Председателят на БФТ и президент на World Taekwondo European Union Слави Бинев също беше в Анталия за да подкрепя националите ни. Те продължават битките си още следващата седмица на силният турнир Egypt Open с ранг G2.

Припомняме, че остава само месец и до Европейското първенство Multi European Championships, което ще се проведе в София през март. За първи път, освен всички дисциплини, ще бъдат включени и характерните до сега за ITF “breaking test” и демонстрации за всички участници от бойните изкуства, които притежават Гал сертификат.

News