7 медала за страната ни завоюваха българските състезатели на международния турнир с ранг G1 Slovenia Open, който се проведе в Любляна този уикенд. Нашите бойци премериха сили между над 1500 състезатели и защитиха достойно българския флаг .

Равносметката от състезанието е 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала за България.

Денис Димитров – Рицарят пребори всичките си противници и завоюва златото в кат. до 53кг. Другото злато донесе Ларен Нур Райчева в кат. до 41кг кадети.

При юношите в кат. до 55кг, със злато се окичи и европейският шампион Даниел Ладжев. Отново героични битки и победи дойдоха от световния шампион Александър Джорджев. Травма на ръката не спря нашето момче и въпреки болката, той успя да наделее в няколко поредни битки и да спречели сребърен медал в категория до 63кг. при юношите. Разлика от само 2 точки го раздели от златото. Александра Георгиева също спечели сребърен медал в категория до 44кг кадети.

Бронзовите отлечея за България донесоха Ина Синурлийска остана в кат. -до 47кг. при кадети и Диана Благоева в кат до41кг.

Останалите родни състезатели също се представиха добре, но не успяха да стигнат до медалите.

Участниците ни бяха придружавани и подкрепяни от треньорите си Станимир Лазаров и Ангел Кирчев от ТК Херея, Венцислав Михалчев от СК Гладиатор, Йордан Господинов от ТК Турбо, който подкрепяше и състезателите на ТК Августа.

В същото време в Египет, късметът не беше на страната на националите ни и въпреки усилията си те не успяха да стигнат до финалите на турнира Egypt Open.

News