Денис Димитров-Рицарят и Александър Джорджев станаха европейски шампиони, а българските състезатели обраха медалите

Рицарят бе безкомпромисен в олимпийската категория за юноши под 63кг., в конкуренцията на таекуондисти от Франция, Испания, Хърватия, Украйна, Молдова и други. Трябва да се има предвид, че тази година Денис Димитров от за първи път играе при юношите, където той успешно защитава реномето си на Вицесветовен шампион. Интересен е фактът, че в деня на състезанието Денис бе на системи в хърватска болница цели 4 часа поради хранително натравяне и по негово желание излезе на игралните полета, доказвайки, че е топ състезател от световна класа и боец!
Друг представител на ТК “Херея” Цветан Якимов стана европейски вицешампион при най-леките юноши под 45кг., след много атрактивни полуфинал и финал.
Александър Джоржев грабна европейската титла след три успешни битки по пътя към златото. В първата победи представител на домакините с категоричното 22:0, на полуфинала победи с нокаут украинец, а на финала не даде шанс на испански състезател, побеждавайки го с 19:3. Бронзови медали спечелиха още представители на клуб Гладиатор Кирил Механджийски , Радина Борисова, Александра Георгиева и Борислава Борисова.
До този момент България има общо 9 медала – 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови, от общо 12 състезатели, които взимат участие на европейското първенство. За разлика от другите държави, бройката на нашите е ограничена заради пандемията от коронавирус. Шампионатът продължава до 25 ноември, а ние очакваме още медали за България.
News