На 30 декември на официална церемония в Посолството на Република Корея в България бяха наградени призьорите от провелото се онлайн състезание “Аз тренирам таекуондо“ в присъствието на Н. Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея. Посланик Джънг поздрави победителите и изтъкна, че тяхната функция е изключително важна, тъй като те са посланици на таекуондо и допринасят за популяризирането на това бойно изкуство по целия свят. В онлайн предизвикателството имаше участници от всички възрасти – от шест до седемдесет години, мъже, жени и деца, професионални спортисти и аматьори, които изпращаха видеа със своите пумсе изпълнения с хаштаг #2020taekwondobulgaria през целия месец декември.
Кампанията, организирана от Посолството на Република Корея в България, Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо и Национална Спортна Академия „Васил Левски“, беше част от инициативите, свързани с 30-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между Република Корея и Република България. „Аз тренирам таекуондо“ имаше за цел не само да запознае българската публика с философията и красотата на бойното изкуство и олимпийски спорт, но и да активизира спортуващите таекуондо и всички, които търсят приятна и безопасна физическа активност у дома в предизвикателния период на социална изолация.
Актуалната обстановка задължи състезанието да се случи изцяло онлайн, а професионално жури с участието на една от най-добрите ни художествени гимнастички Боряна Калейн и преподавателят по спортна гимнастика в НСА доц. Добри Добрев, дадоха оценките си за артистичността и прецизността на участниците дистанционно. Общият награден фонд, за който се състезаваха всички участници в онлайн състезанието, беше 3 600 лв💰, а първите трима във всяка от шестте категории получиха съответно по сто, двеста и триста лева.
Ето и победителите:
Категория 1
🥇1-во място
Виктор Вангелов
🥈2-ро място
Илиан Песаров
🥉3-то място
Карим Ал-Ариани
Категория 2
🥇1-во място
Марина Събчева
🥈2-ро място
Симона Маринова
🥉3-то място
Ирина Шаркова
Категория 3
🥇1-во място
Шади Абуд
🥈2-ро място
Зейн Хамза
🥉3-то място
Ангел Иванов Ангелов
Категория 4
🥇1-во място
Мартина Атанасова
🥈2-ро място
Дария Гирова
🥉3-то място
Aлександра Димовa
Състезанието беше предшествано от поредица видео уроци с водещи Димитър Аврамов и Ива Борисова, създадени специално за целта по инициатива на Посолството на Република Корея. Цялата серия с видео уроци остава достъпна онлайн в YouTube канала на Посолството на Република Корея в България , Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо и НСА „Васил Левски“ за всички, които имат желание да подобрят своите таекуондо уменията и през новата година. А Българска национална телевизия. БНТ 📺планира излъчванията на обучителните видеа в програмата си през новия телевизионен сезон.
Благодарим на всички, които се включиха! Весело посрещане на Новата година! 🌠🌠🌠
News