С амбициозен спортен календар и поредица от тренировъчни лагери стартира годината за олимпийското ни таекуондо.
От началото на седмицата родният тим провежда подготовката си в град Тетевен, предвождан от националния треньор – Фарзад Золхадри. Интензивните тренировки ще продъжат 2 седмици, веднага след което националите ще заминат на лагер в Техеран, съвместно с един от най-добрите отбори в света – иранският. Подготвителният план на Золхадри предвижда в продължение на повече от месец българските и иранските национали да мерят сили и обменят опит. Първоначално съвместните тренировки ще се провеждат в иранската столица за няколко седмици, а веднага след това и на българска земя, за чиято цел отбора на Иран ще пристигне у нас, заедно с нашия тим.
Интензивната и стриктна подготовка се дължи на предстоящите ключови турнири, които за първи път в историята на таекуондо ще се бъдат проведени в една и съща държава – България.
През настоящата година страната ни ще бъде домакин на най-важните състезания в световния таекуондо календар – Европейско първенство за мъже и жени, Европейски Олимпийски квалификации за игрите в Токио, Мулти-европейски игри, ежегодният ранков турнир – София оупън, първият европейски таекуондо фестивал – Ханмадан и кулминацията в българското домакинство – Световно първенство за кадети.

Предстоящите предизвикателства пред българските състезатели и националния треньор, изискват сериозна подготовка, която стартира в Тетевен, а тимът на Фарзад Золхадри е в състав: Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.

News