“Таекуондо е повече от бойно изкуство. То е начин на живот, основан на самодисциплина, постоянство и положителни морални качества. За мен бе чест да открия днес заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и председателя на Българската Федерация по Таекуондо Слави Бинев Европейското първенство по таекуондо за мъже и жени, на което съм патрон. България за първи път е домакин на престижната надпревара – най-силното континентално първенство по таекуондо в света. В рамките на четири дни елитни бойци от Европа ще премерят сили, за да се определят най-добрите на континента.

Спортът е сила, спортът е дух. И днес е важно да поддържаме този дух, защото спортът има силата да ни вдъхновява, обединява и носи незабравими преживявания. Таекуондото е вяра в добрите ползи от спорта за нас като общество. Радвам се, че България ще се превърне не само в столица за всички тези елитни състезатели, но и по този начин ще отправи посланието, което ни дава таекуондото. А то е именно хармония, толерантност и взаимно уважение. Днес повече от всякога имаме нужда от визията, мисията и ценностите на таекуондото. От визията му за един по-мирен и приобщаващ свят, от мисията му спортът да носи ползи за всички и от ценностите му като учтивост, постоянство, свободен дух и самодисциплина.
Пожелавам късмет на всички състезатели в Европейското първенство по таекуондо!”
Това заяви еврокомисарят Мария Габриел в своята фейсбук страница.

Таекуондо е повече от бойно изкуство. То е начин на живот, основан на самодисциплина, постоянство и положителни морални...

Posted by Mariya Gabriel on Friday, April 9, 2021
media News