Над 1000 състезатели от близо 40 държави ще вземат участие в започналото днес 3-то издание на Мултиевропейското първенство по олимпийско таекуондо, което се провежда в София. Надпреварата е в следните категории кадети, юноши и девойки, мъже и жени, както и в дисциплината Пумсе. Представителите на България са над 100, които ще вземат участие във всички възрастови групи. Мултиевропейскто първенство ще продължи до 16 юни. Сред родните състезатели са братята Богданови, братя Джорджеви, Дани Ладжев, Илина Иванова, Николет Костова и други.

В първия ден на първенството Българаия спечели два златни, два сребърни и два бронзови медала. Венцислав Аничин, който е състезател на ТК „Гладиатор“ спечели битката за златния медал срещу представител на Гърция. Станислав Митков от „Ахил“ грабна също златен медал, след като успя да се наложи срещу таекуондист от Сърбия. Симеон Димитров от „Аугуста“ и Деян Павлин от Кондор 2000 Своге играха достойно във финала, но в крайна сметка спечелиха сребърните медали. Цвети Славова от „Турбо“ и Борислав Циков от „Ахил“ стигнаха до полуфиналите, където се представиха добре и взеха бронзови отличия.

Официалното откриване на турнира е на 11 юни в 13:30 в зала София на хотел Маринела, където се провежда и самото Мултиевропейско първенство. На откриването ще присъстват председателят на БФТ Слави Бинев, министърът на спорта Андрей Кузманов, спортни авторитети и представители на различни посолства.

News